Fűtsd be otthonod a napelemek segítségével!

Fűtsd be otthonod a napelemek segítségével!

A fotovoltaikus rendszerekre való átállás rengeteg előnnyel járhat egy átlagos háztartás életében.

Túl azon, hogy nagymértékben hozzájárulunk a környezetünk megóvásához, nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy nem kis összeget tudunk vele megspórolni az évek során.

A havi villanyszámlák befizetése van, akinek nagy gondot okoz, de vannak olyanok is, akik valószínűleg nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget annak a pár ezer forintnak, pedig, ha egy kicsit utánaszámolunk, vagy akár csak egy éves átlagot nézünk, esetenként hatalmas összegekről is beszélhetünk.

Nem lenne sokkal jobb, ha ezt a pénzt valami másra költhetnénk?

Akár egy új autóra, egy családi nyaralásra, vagy bármi másra, ami a szívünk vágya?

Amellett pedig, hogy a napelemes rendszerrel képesek leszünk minden elektromos eszközünket működtetni, van még itt egy nagyon fontos tényező, ami biztos téged is érdekelhet.

A fotovoltaikus rendszer ugyanis nem csak a mindennapos elektromos eszközeid működtetésére ad megoldás, hanem a fűtésre is!

Fűteni márpedig kell!

Fűteni márpedig kell!

Hazánk éghajlati adottságaiból adódóan a fűtés nem olyan opció, amit ki lehet küszöbölni.

Ugyan már nincsenek olyan fagyos telek, mint 50 évvel ezelőtt, azért még a mai napig le tud úgy hűlni a levegő, hogy igencsak kellemetlen lenne, ha nem fűtenénk be a lakást.

A családi házak esetében az egyik legelterjedtebb fűtési forma a gázkazán használata.

Továbbá, még mindig gyakorta előfordulnak a kandallók, kályhák, vagy a szén alapú fűtési rendszerek.

Hatékonyságuk tagadhatatlan, de renget környezetszennyező anyagot bocsátanak ki, valamint ezek fenntartásuk és karbantartásuk is sokkal idő- és költségigényesebb.

Gondoljunk csak bele: manapság mennyire nehéz egy jó gázszerelőt keríteni, és persze, hogy akkor van rá a legnagyobb szükségünk, amikor mindenki másnak is.

Egy elektromos fűtési rendszer esetében azonban ennek örökre búcsút mondhatunk, mindamellett, hogy ezek semmilyen mellékterméket nem bocsátanak ki, ezért pedig a Föld is hálás lesz nekünk.

Mire kell odafigyelni, ha elektromos fűtést szeretnénk telepíteni?

Mire kell odafigyelni, ha elektromos fűtést szeretnénk telepíteni?

A technika rohammértékű fejlődésének köszönhetően manapság már rengeteg alternatíva közül válogathatunk, ha elektromos fűtésen törjük a fejünket.

Ahhoz viszont, hogy valóban megérje a rendszer cseréje vagy telepítése, érdemes előtte egy kicsit számolgatni és mérlegelni.

Ilyenkor figyelembe kell venni a terek belmagasságát, a felfűtendő helyiségek számát, az ingatlan szigetelését, de akár az is döntő érv lehet, hogy lakóházat vagy nyaralót szeretnénk befűteni vele.

Abban az esetben, ha minél rövidebb megtérülési időt szeretnénk, érdemes ezeket a tényezőket is figyelembe venni, valamint már eleve olyan napelem rendszerrel kalkulálni, aminek a teljesítménye elbírja ezt a terhelést.

Természetesen nem a te feladatod lesz a teljes kalkuláció, ezt okosabb dolog egy hozzáértő szakemberre bízni, de ha mindenképpen szeretnél egy kicsit te is számolgatni, akkor kiindulási alapnak azt kell tudni, hogy 1 m3 gázt, 10 kWh áram tud kiváltani.

Milyen további előnyökkel szolgálhat az elektromos fűtés?

Milyen további előnyökkel szolgálhat az elektromos fűtés?

Egy elektromos fűtési rendszer azért is nagyon hasznos megoldás, mert így nem kell gázkazánt vásárolni, vagy fűtési csöveket elvezetni a falban.

Egyszerű a használata, a karbantartása is sokkal könnyebb, búcsút mondhatunk a légszennyezésnek, valamint, ha az ehhez szükséges áramot napelemekkel termeljük meg, akkor lényegében ingyen fűtéshez juthatunk.

Amellett pedig, hogy óvjuk a környezetet, mi magunk is jelentős összegeket tudunk megspórolni vele az évek során.

Ezért most nézzünk meg néhány alternatívát, ami nagyszerűen működhetne akár nálad is!

Infrapanel

Ez az elektromossággal működő fűtőberendezés sokkal komfortosabb hőérzetet tud biztosítani azáltal, hogy a kibocsátott infravörös sugarakkal a személyeket és a tárgyakat melegíti fel elsősorban, nem pedig a levegőt.

Kifejezetten biztonságos berendezés, hiszen nem tudod magad megégetni vele, és mivel a port sem keveri fel, így allergiások számára is abszolúte ideális.

Elektromos padlófűtés

Talán ez az egyik legismertebb és legkedveltebb fűtési rendszer, hiszen ki ne élvezné a kellemes meleget a talpa alatt a jéghideg járólap helyett?

Működésének a lényege abban rejlik, hogy a felmelegített vizet egy szivattyú segítségével eljuttatjuk csőhálózat által az egész helyiségbe.

Ennek köszönhetően az egész tér felmelegszik, ezzel is segítve a komfortosabb, jobb hőérzetet.

Elektromos fűtőpanelek

Az elektromos fűtőpanelek egyik hatalmas előnye, hogy képesek elraktározni a hőt, így nagyon jó energiatakarékos eszközök.

A napelemek által megtermelt energiával is kiválóan működnek, további előnyük pedig az, hogy mindegyik radiátor külön szabályozható, miután pedig elérték a beállított hőmérsékletet, maguktól leállnak.

Több évtizedes biztonság

Több évtizedes biztonság

Szeretnéd végre úgy átvészelni a telet, hogy nem három zokniban és egy kötött pulcsiban ücsörögsz otthon, csak azért, hogy ne kelljen feljebb tekerni a fűtést?

Szeretnél lefaragni a rezsiköltségből, vagy megszabadulnál a gázszerelők utáni hajszától?

Vágj bele Te is a napelemes rendszer telepítésébe, hiszen így nem csak ingyen fűtéshez juthatsz, hanem akár a teljes villanyszámlának is búcsút mondhatsz.

Egy ideálisan kialakított rendszer 8-10 év alatt visszahozza az árat, ám az élettartama több évtizedre szól.

Mivel tudjuk, hogy ez egy jelentős beruházás, ezért könnyen meglehet, hogy valakinek anyagi segítségre van szüksége a megvalósításhoz.

Amennyiben úgy érzed Te is közéjük tartozol, nézz körül a pályázatokról szóló aloldalunkon, vagy olvasd el a 2021-es otthonfejlesztési program részleteit.

Az alternatív megoldások világát éljük, ahol minden újítás csak a javunkat szolgálja.

Ismerd fel, hogy a megújuló energia milyen pozitívan hathat a jövődre és mennyi előnyhöz juthatsz általa!

Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat és legyél Te is napelem tulajdonos!

-

Finanszírozás, árak

Napelem ár és megtérülés: minden, amiről tudni kell a befektetés előtt

Napelem ár és megtérülés

Azért ajánljuk nyugodt szívvel mindenkinek a napelemet, mert nem csak visszahozza az árát, de még utána is pénzt spórol a háztartásunknak.


Pályázat, finanszírozás

Napelem pályázatok 2020-ban, amikkel egyszerűbb lesz a befektetés

Napelem pályázatok 2020-ban

Ebben a cikkben összegyűjtöttem minden olyan lehetőséget, amin keresztül a magyar családok kedvezőbb úton tudnak napelem rendszerhez jutni.


Energiatakarékosság, megtérülés

Spórolj napelemmel és energiatudatossággal! Megmutatom, hogyan:

Spórolj napelemmel és energiatudatossággal!

Szeretnéd, ha a jövőben soha nem kellene azon görcsölnöd, hogy vajon mit találsz a rezsiszámlás borítékban? A gazdaságos, energiatakarékos élet itt áll előtted, és most lehetőséged van arra, hogy évi százezreket spórolj meg magadnak!


Napelem működés, inverter

Napelem inverter

Napelem inverter

Ha gyakran olvasol napelem témában az interneten, akkor biztos vagyok benne, hogy szembe kerültél párszor az inverterek kérdéskörével.


Balesetvédelem, szerelés

Veszélyek és buktatók a napelemek világában

Veszélyek és buktatók a napelemek világában

Míg korábban a napkollektorok – amivel a Nap sugárzását hőenergiaként tudjuk hasznosítani - voltak a középpontban, mára már a villamos energiát termelő napelemes rendszerek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek.


Napelem pályázat, támogatás

Napelemekre is fordítható a legújabb otthonfejlesztési támogatás

Napelemekre is fordítható a legújabb otthonfejlesztési támogatás

Megérkezett az eddigi legnagyobb otthonfejlesztési támogatás, ami a napelemes rendszerekre is felhasználható! Akár 3 millió forintot is átvállal az állam, ha otthonfelújításról van szó!


Hibrid napelem

A hibrid napelem rendszereké a jövő

A hibrid napelem rendszereké a jövő

Az Európa Unión belül Magyarországon volt csak szaldós elszámolás. Ez viszont hamarosan megszűnik, és emiatt lehet, hogy a hibrid napelemes rendszerek kerülnek a fókusz alá.


Napelem fűtés

Fűtsd be otthonod a napelemek segítségével!

Fűtsd be otthonod a napelemek segítségével!

Egy elektromos fűtési rendszer kiépítése nagyszerű alternatív lehetőség. Sokkal környezetbarátabb megoldás, napelemekkel kombinálva pedig a fűtésszámlánk is nullára csökken.


Napelem kalkulátor

Valóban megbízható az EU által kiadott napelem kalkulátor?

Valóban megbízható az EU által kiadott napelem kalkulátor?

A klímacélok elérése érdekében az EU elérhetővé tett egy olyan napelem kalkulátort, amit bátran ajánlunk mindenkinek. A rendszert több évnyi tudományos kutatásra alapozták!